фото: pexels.comЦелта е да бъдат намалени задръстванията и замърсяването на въздуха.Изпитателна програма

...
фото: pexels.comЦелта е да бъдат намалени задръстванията и замърсяването на въздуха.Изпитателна програма
Коментари Харесай

Британските власти ще плащат около 4200 долара на шофьори, за да се откажат от старите си коли

фото: pexels.com

Целта е да бъдат понижени тапите и замърсяването на въздуха.

Изпитателна стратегия ще стартира в град Ковънтри.

Британските управляващи ще заплащат до 3000 лири (4200 долара) на водачи, с цел да се откажат от колите си според нова самодейност за възстановяване на качеството на въздуха в застроени региони , заяви в. " Таймс ".

За първи път водачите на най-силно замърсяващи коли ще могат да получат пари от страната, с цел да предадат колите си в подмяна на " заеми ", които да бъдат употребявани за напредване с публичен превоз, колела, електрически скутери, споделени коли и таксита.

Схемата има за цел да понижи зависимостта от колите в градовете и по този метод да бъдат понижени тапите и замърсяването на въздуха.

Изпитателна стратегия ще стартира в град Ковънтри, Централна Англия, напролет. Тя ще бъде ориентирана към водачите на най-силно замърсяващите коли - с дизелови мотори, създадени преди 2016 година и бензинови модели, създадени преди 2006 година.

Програмата ще работи две години, след които ще бъде направена оценка на успеваемостта й.

По данни на министерството на превоза през 2019 година британците са минали с колите си общо 574 милиарда километра, което е нарастване с 11 % по отношение на пет години по-рано.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР